Σούπα κρέμα αγκινάρας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 λίτρα νερό
  • 6 μέτριες ή 4 μεγάλες αγκινάρες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 7 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 6 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (τη μισή την κρατάμε στην άκρη και τη χτυπάμε ελαφρά για ντεκόρ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις αγκινάρες στα 4, τις αναμειγνύουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε κατσαρόλα τα 4 λίτρα νερό, ρίχνουμε τις αγκινάρες και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 10 λεπτά.
  3. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή μην καεί) και προσθέτουμε τις αγκινάρες.
  4. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  5. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ψήνουμε το ψωμί σε τοστιέρα, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  9. Σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος για ντεκόρ.

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας καθώς τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της. Οι σούπες στην πλειονότητα τους είναι ελαφριές και εύπεπτες και θεωρούνται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3180 Εμφανίσεις σήμερα: 0