Σούπα φακές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό τις φακές να βράσουν. Από την ώρα που παίρνουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το νερό.
  3. Γεμίζουμε τη κατσαρόλα μας με ζεστό νερό, να είναι το νερό περίπου 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές.
  4. Βάζουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι.
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε το μάτι στο μισό.
  6. Δοκιμάζουμε σε περίπου 1 ώρα, όταν οι φακές έχουν μαλακώσει ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Έχουμε ζεστό νερό έτοιμο στον βραστήρα μας σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε.

Σχόλια

Από τον Σοφια κτενιδου την ημ/νία 11/27/2018 - 11:17
Απλή εύκολη και νοστιμότατη συνταγή με τέλεια γευση

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9300 Εμφανίσεις σήμερα: 1