Σολομός με τζίντζερ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 500γρ. το καθένα)
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • αλάτι

για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί ή άλλο ξύδι καλής ποιότητας
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο ή λίγη καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • ⅓ φλιτζ. νερό
  • ¼ φλιτζ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα φιλέτα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στο γκριλ. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και λαδώνουμε τα φιλέτα.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τα φιλέτα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  3. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  4. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και την διαλύουμε με το ξύδι και λίγη σόγια σος. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τζιντζερ, το ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε, μόλις αρχίσει να βράζει και να γίνεται πιο πηχτή την αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Σερβίρουμε το σολομό περιχύνοντας τον με σάλτσα και πασπαλίζοντας από πάνω με τα ψιλοκομμένα φύλλα του βασιλικού.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7194 Εμφανίσεις σήμερα: 0