Σολομός teriyaki

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φιλέτα ή φέτες σολομού (περίπου 200γρ. το καθένα)
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 1½ κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 1½ κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 5 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Ασία (γενικά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μίξερ. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τον σολομό, αλατοπιπερώνουμε και τον περιχύνουμε με την μαρινάδα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  2. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το σολομό. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα γυρνάμε τις φέτες. Σύνολο θα σοτάρουμε περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τη μαρινάδα και σιγά σιγά με κουτάλι βρέχουμε με αυτήν τον σολομό.
  3. Σερβίρουμε με βραστά καρότα ή καρότα σοτέ.
γενικά
Ασία

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Από τον Ανδριάνα την ημ/νία 10/29/2016 - 17:28
Αντί για ξύδι ρυζιού τι μπορώ να βάλω;;
Από τον cookefi την ημ/νία 10/31/2016 - 20:42
Το ξύδι ρυζιού μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με την ίδια ποσότητα μηλόξυδου ή λευκού ξυδιού και επιπλέον 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4517 Εμφανίσεις σήμερα: 2