Σολομός με πατάτες και καρότα στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες ή φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κιλό πατάτες baby ή πατάτες κομμένες στο ίδιο μέγεθος
  • 1 καρότο σε μπαστουνάκια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • λίγο θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεφλουδίζουμε ή τρίβουμε δυνατά τη φλούδα από τις πατάτες. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το χυμό λεμονιού, το νερό ή τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C για 20 λεπτά.
  4. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες/φιλέτα σολομού. Προσθέτουμε το σολομό πάνω από τις πατάτες. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220 °C και ψήνουμε για 12 επιπλέον λεπτά στο φούρνο.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Από τον Γεωργια την ημ/νία 02/23/2019 - 11:37
Τελεια συνταγη ......!!!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7288 Εμφανίσεις σήμερα: 6