Σοκολατόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 125γρ. αλεύρι
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 125γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 100γρ. φουντούκια αλεσμένα

για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Με μίξερ, χτυπάμε την άχνη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και τα φουντούκια στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
  3. Με μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη., προσθέτουμε το ασπράδι μέσα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 45 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα. 5 λεπτά πριν βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε.
  6. Προσθέτουμε την άχνη σιγά σιγά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το γλάσο. Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 26554 Εμφανίσεις σήμερα: 9