Σκορδόλαδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

πρώτος τρόπος

  1. Αλέθουμε σε μπλέντερ 4 κ.σ. ελαιόλαδο με τις 3 σκελίδες σκόρδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
  4. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τις 3 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  5. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  6. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε το σκόρδο σε ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αρωματισμένο με σκόρδο ελαιόλαδο ταιριάζει σε όλα τα πιάτα, αλλά και σαν καλωσόρισμα πριν από κάποιο γεύμα πάνω σε παξιμάδια μπουκιές. Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνές πρέπει να είναι και οι σκελίδες σκόρδου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9197 Εμφανίσεις σήμερα: 6