Ελαιόλαδο με δενδρολίβανο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

Πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τα κλωνάρια δενδρολίβανου και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15 - 20 ημέρες.
  3. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

Δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε τα φύλλα του δενδρολίβανου (από τέσσερα κλωνάρια) σε ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το ήξερες

Το δενδρολίβανο καταπραΰνει τα νεύρα και την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθάει στην εξάντληση και απαλύνει ρευματισμούς νευρίτιδες και κράμπες. Διεγείρει τη χολή και την παραγωγή πεπτικών υγρών. 
  Το δενδρολίβανο έχει προέλευση από τη Μεσόγειο, αλλά καλλιεργείται και στις Η.Π.Α. όπως και στη βόρειο Αφρική. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Όταν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο αφαιρούμε τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Το αρωματισμένο με δενδρολίβανο ελαιόλαδο ταιριάζει σε πιάτα με ψητές πατάτες, κοτόπουλο και αρνί . Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10782 Εμφανίσεις σήμερα: 8