Σφολιάτα με μπέικον και τριμμένα τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγο γάλα για άλειμμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 κομμάτια. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με κέτσαπ.
  2. Μοιράζουμε στο μισό μέρος κάθε κομματιού από 2 φέτες μπέικον, τριμμένο τυρί, πιπεριά και ντοματίνια.
  3. Κλείνουμε κάθε κομμάτι σφολιάτας με το μισό του, που έχουμε αφήσει χωρίς γέμιση.
  4. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν Ψήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  5. Ψήνουμε στον αέρα ή στον αέρα και κάτω.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4506 Εμφανίσεις σήμερα: 2