Πεντανόστιμα πιτσάκια με μπαγιάτικο ψωμί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 ψωμί κομμένο σε φέτες ή κατά μήκος
  • κέτσαπ
  • ντομάτα φρέσκια
  • γαλοπούλα καπνιστή (ή άλλο αλλαντικό)
  • τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένο
  • gouda, edam ή ημίσκληρο τυρί
  • ελιές
  • πιπεριές
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις φέτες ψωμιού. Αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κουταλάκι κέτσαπ. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε ζάρια, τα αλλαντικά, τα τυριά και ότι άλλο χρησιμοποιούμε. Κόβοντας το ψωμί κατά μήκος έχουμε περισσότερο την γεύση του ψωμιού. Κόβοντας το ψωμί σε φέτες έχουμε περισσότερο τη γεύση της γέμισης.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2930 Εμφανίσεις σήμερα: 0