Αλμυρό στρούντελ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • 200γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 1-2 κ.σ. βούτυρο η μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανοίγουμε το φύλλο και αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Προσέχουμε πρώτα να κλείσουμε τις άκρες.
  2. Βουτυρώνουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χαράσσουμε ελαφρά από πάνω τη σφολιάτα σε 4-5 σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2065 Εμφανίσεις σήμερα: 0