Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Αλμυρό στρούντελ
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 5 κ.σ. τυρί κρέμα
- 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 200γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- 1-2 κ.σ. βούτυρο η μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανοίγουμε το φύλλο και αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Προσέχουμε πρώτα να κλείσουμε τις άκρες.
- Βουτυρώνουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χαράσσουμε ελαφρά από πάνω τη σφολιάτα σε 4-5 σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6465
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο