Σφολιάτα με καρύδια πραλίνα και μπισκότα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • πραλίνα φουντουκιού
  • 3-4 μπισκότα τύπου μιράντα
  • ⅓ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • λίγο γάλα για άλειμμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε λαδόκολλα και το αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού τόσο όσο να αφήνουμε κενό στα πλαινά μέρη για να κλείσουμε το φύλλο μας και να κολλήσει.
  2. Πάνω από την πραλίνα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τα καρύδια και τα μπισκότα σπασμένα.
  3. Κλείνουμε τη σφολιάτα, αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Ψήνουμε στον αέρα ή στον αέρα και κάτω.

Αυτό το ήξερες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...
Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2359 Εμφανίσεις σήμερα: 0