Τα κράνμπερι φυτρώνουν κατά κύριο λόγο στην Αμερική και στη βόρεια Ευρώπη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, D, σίδηρο και κάλιο. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης τα κράνμπερι είναι φτωχά σε θερμίδες. Τα κόκκινα...
Σφολιάτα με πραλίνα και κράνμπερι
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4-5 κ.σ. γεμάτες πραλίνα φουντουκιού
- 4 κ.σ. κοφτές κράνμπερι
- λίγο βούτυρο για άλειμμα
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε οκτώ ίσα κομμάτια. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού και προσθέτουμε τα κράνμπερι. Τυλίγουμε το φύλλο πρώτα λίγο από τα πλάγια (όπως όταν τυλίγουμε σαρμαδάκια) και μετά σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
- Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η σφολιάτα (περίπου 20-30 λεπτά).
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10611
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο