Σαλάτα με μπρόκολο, καρότο και ραντίτσιο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 4 μικρά καρότα
  • ½ ρίζα ραντίτσιο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • ½ κ.γ. μέλι ανθέων
  • 1 κ.γ. ξύδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και προσθέτουμε αρκετό αλάτι, περίπου 1 κουταλιά της σούπας.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο στη μέση ή σε φουντίτσες και το πλένουμε. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός του, το στραγγίζουμε μόλις τρυπιέται κοντά στις φουντίτσες το κοτσάνι). Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το κρυώνουμε.
  3. Τρίβουμε το καρότο ή το κόβουμε με πατατοκαθαριστή. Κόβουμε το ραντίτσιοΙταλικό κόκκινο μαρούλι, πολύ μικρό σε μέγεθος. σχετικά ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε το ραντίτσιο μαζί με το καρότο και τις φουντίτσες μπρόκολο.
  4. Ετοιμάζουμε μια σος. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ξύδι και τη σόγια σος. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά λαχανικά, αφού  λόγω των ιδιοτήτων του βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης και στην καταπολέμηση του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3089 Εμφανίσεις σήμερα: 0