Σαλάτα λόλα με άνηθο και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη ρίζα σαλάτα λόλα
  • 1-2 φλιτζ. σγουρή σαλάτα
  • 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • βινεγκρετ μελιού
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες και τα ντοματίνια. Κόβουμε τις σαλάτες σε χοντρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τοματίνια, τον άνηθο και τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τοματίνια και σερβίρουμε. Προαιρετικά, προσθέτουμε και φλεικς κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρείς μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι.ς ή παρμεζάνας.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4253 Εμφανίσεις σήμερα: 3