Άνηθος, ιστορικά στοιχεία
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές. Σήμερα, χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στα φαγητό.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Καλαμάρια ψητά στο φούρνο με αρωματικά και φρέσκο κρεμμυδάκι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Λαχανόπιτα Πελοποννήσου
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Καροτοσαλάτα με δροσερή σως γιαουρτιού
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Ομελέτα με μανιτάρια και μυρωδικά
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Αυγά, Ομελέτες
Πέστο αρακά
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σάλτσες και Ντιπ, Σάλτσες
Σαλάτα λόλα με άνηθο και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Σαλάτα σπανάκι με σοταρισμένα μανιτάρια
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Ψωμί με μυρωδικά
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ψωμί