Κυριακάτικη σαλάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
  • 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 4-5 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • λίγος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 2 δόσεις βινεγκρέτ μελιού
  • αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά.
  2. Ετοιμάζουμε σε σαλατιέρα τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6265 Εμφανίσεις σήμερα: 3