Ρολό παντεσπάνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή πραλίνα φουντουκιού
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 φέτες

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 με 30 λεπτά.
  3. Βγάζουμε από το φούρνο. Απλώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα του ταψιού. Απλώνουμε μαρμελάδα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. από τη μεγάλη πλευρά του. Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι σε 2-3 κομμάτια και να βάλουμε διαφορετικά είδη μαρμελάδας στο καθένα. Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη αν χρησιμοποιούμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7333 Εμφανίσεις σήμερα: 3