Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (14 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον (έτοιμο από τον κρεοπώλη μας) (αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ρολάκια κοτόπουλο δείτε εδώ)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 8-10 καρότα
  • 8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού. Αλείφουμε πολύ καλά το ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και κρατάμε όσο μας περισσέψει.
  2. Βάζουμε τη γάστρα πάνω στο μάτι ή ένα τηγάνι που χωράει το ρολό και σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το ρολό απ’όλες τις πλευρές να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  3. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στη γάστρα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τα λαχανικά και το ρολό με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε με το μείγμα με το βούτυρο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή ζωμό κοτόπουλο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με κλειστό το καπάκι για μία ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα το ρολό, ενώ το περιχύνουμε με τα υγρά της γάστρας.
  5. Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε το ρολό λίγο να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, μπορούμε αν θέλουμε να δέσουμεΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τη σάλτσα. Αφαιρούμε το ζωμό από τη γάστρα, βάζουμε σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. διαλύουμε 1 κουταλιά κορνφλάουρ σε λίγο νερό, την προσθέτουμε στο ζωμό και μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τα καρότα και τα μανιτάρια. Συνδυάζουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 35153 Εμφανίσεις σήμερα: 111