Ρόκα με βινεγκρετ πορτοκαλιού και φιλέτα πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
  • 1 πορτοκάλι φιλέτα
  • 6 κ.σ. βινεγκρέτ πορτοκαλιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύουμε τη ρόκα με τα μισά φιλέτα πορτοκαλιού και με την βινεγκρέτ.
  4. Στολίζουμε την σαλάτα μας με τα υπόλοιπα φιλέτα πορτοκαλιού.

Αυτό το ήξερες

Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3650 Εμφανίσεις σήμερα: 0