Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Πολύχρωμη σαλάτα με αβοκάντο και σμέουρα
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 2 ώριμα αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδυάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. , ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και κομμένα σε κύβους
- 1 μικρή ρίζα μαρούλι
- μερικά φύλλα ραντίτσιοΙταλικό κόκκινο μαρούλι, πολύ μικρό σε μέγεθος.
- 2 φλιτζ. ρόκα
- 1 πορτοκάλι
- ½ φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. φρέσκα σμέουρα ή κατεψυγμένα
- πιπέρι
για τη σως
- ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. φλιτζάνι κρέμα βαλσαμικού σύκο
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε μούλτι ή σε μεγάλο ποτήρι με τη βοήθεια μίξερ καφέ.
- Σε μπολ βάζουμε τις σαλάτες. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, χωρίζουμε τις φέτες και τις κόβουμε σε 3 κομματάκια. Προσθέτουμε στις σαλάτες το πορτοκάλι, τα καρύδια, τα σμέουρα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με το πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε αμέσως σε σαλατιέρα.
Αυτό το ήξερες
Το σμέουρο γνωστό περισσότερο με την γαλλική ονομασία του φραμπουάζ (framboise) έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α, D, C, B1, B3.
Επίσης, τα σμέουρα είναι πηγή μαγγάνιου,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5730
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο