Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...
Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
- αλέυρι για το πανάρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε μπόλικο κρύο νερό.
- Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουνΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα αρώματα.
- Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια το μείγμα και πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά με το αλεύρι.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20443
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο