Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή (ή χαρίσσαΚαυτερή σάλτσα, με κατακόκκινο χρώμα, φτιαγμένη από καυτερές πιπεριές.)
  • 1 πρέζα κανέλα (στη μύτη από 1 κ.γ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια
Ασία (Λίβανος)

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε κρύο νερό τα ρεβύθια για ένα βράδυ.
  2. Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Έπειτα περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ρεβύθια με τον πολτό του κρεμμυδιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. μέχρι να ροδοκοκκινίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία..

Αυτό το ήξερες

Τα φαλάφελ είναι παραδοσιακό αραβικό φαγητό. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβίθια ή τη φάβα και συνήθως, πωλείται στους δρόμους. Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη. Η θεωρία που έχει επικρατήσει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν τα κεφτεδάκια διαλύονται προσθέστε λίγο αλεύρι.
Το μείγμα για τους ρεβιθοκεφτέδες μπορείτε να το κρατήσετε σκεπασμένο καλά μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 μέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 23450 Εμφανίσεις σήμερα: 0