Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι
  • 25γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 25γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 25ml γάλα
  • 250ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

  • 60γρ. λιαστές ντομάτες
  • 50γρ. ανθότυρο
  • θυμάρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ψωμί

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το γάλα και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια αφράτη ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί.
  3. Στο multi χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τα χέρια σε ορθογώνιο σχήμα.
  5. Αλείφουμε την πάστα της λιαστής ντομάτας που ετοιμάσαμε και θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρέσκο θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
  6. Πιάνουμε τη ζύμη από την μία φαρδιά πλευρά και την τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
  7. Την τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα μήκους 30εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 170 °C.

Αυτό το ήξερες

Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4538 Εμφανίσεις σήμερα: 7