Ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • ¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα κανέλα

για τη γέμιση

  • πραλίνα φουντουκιού
  • 1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλίτζ. αμύγδαλα και φουντούκια κοπανισμένα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 40 τεμάχια περίπου

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα λεκανάκι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
  2. Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το ανοίγουμε στρόγγυλο ή μακρόστενο και αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, περίπου ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού. Κλείνουμε το ζυμαράκι και βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
  3. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου). Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1547 Εμφανίσεις σήμερα: 3