Ελιόψωμο με καρύδια
Υλικά συνταγής
- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 φλιτζ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. σπασμένη
- 100γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 100γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.σ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού ενώ ζυμώνουμε. Μόλις η ζύμη μας γίνει ομοιογενής, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Απλώνουμε σε επιφάνεια αλεύρι για να ανοίγει το φύλλο εύκολα. Ανοίγουμε με πλάστη φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Απλώνουμε στο φύλλο τα καρύδια και τις ελιές και διπλώνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μια μπάλα. Πατάμε λίγο με το χέρι και αφήνουμε σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3649
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο