Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά
  • ½ φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία, Λομβαρδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το μπράντι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  2. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέταρτα. Αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα νεκταρίνια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τα τακτικά, για περίπου πέντε λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκρίλ στους 200 βαθμούς.
  3. Μόλις ψηθούν τα νεκταρίνια τα βάζουμε στο μπολ με το μπράντι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με το μείγμα.
  4. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο μπράντι ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  5. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το μασκαρπόνεΙταλικό τυρί, αναγνωρίζεται ως παραδοσιακό προιον διατροφής και η καταγωγή του ανήκει κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας. Έχει κρεμώδη υφή και λευκό χρώμα. Είναι το πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης τιραμισού. με τη βανίλια.
  6. Μοιράζουμε τα νεκταρίνια με το ζουμί τους σε 6 κύπελλα.
  7. Προσθέτουμε στο κάθε κύπελλο μια κουταλιά από το μασκαρπόνε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μασκαρπόνε είναι μαλακό, κρεμώδες τυρί, το οποίο παράγεται στην Ιταλία. Το χρώμα του είναι λευκό, έχει πλούσια υφή και γλυκιά, βουτυράτη γεύση. Το μασκαρπόνε από αγελαδινό γάλα καταναλώνεται τόσο...
Το νεκταρίνι είναι διασταύρωση μήλου και ροδάκινου. Περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, η περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2885 Εμφανίσεις σήμερα: 0