Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Κατιμέρια
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 4 αυγά
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
για τη γέμιση
- 1 κιλό ανθότυροςΤυρί που παρασκευάζεται σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί και ελαφρύ στην γεύση, ο ξηρός είναι σκληρό τυρί με αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα.
- 2 αυγά
για το σιρόπι
- ½ κιλό ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κανέλα (ξύλο)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
Δωδεκάνησα (Κως)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και το λάδι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να τρίψουμε τον ανθότυρο και να τον ανακατέψουμε με τα αυγά.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο (με τον λεπτό πλάστη) και κόβουμε σε λωρίδες περίπου 7 εκατοστά. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
Κως
Δωδεκάνησα
Αυτό το ήξερες
Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν καθυστερήσουμε να τηγανίσουμε τα κατιμέρια, η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10663
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο