Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Πράσινη σαλάτα με σέσκουλα
Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- ½ ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
- πιπέρι
- αλάτι
- βινεγκρέτ λεμονιού
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα σέσκουλα και το μαρούλι, τα κόβουμε σε μεγάλο μέγεθος σχετικά και τα προσθέτουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, αλάτι, πιπέρι και τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Τέλος, προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Κάποτε, στα χωριά, με τον πολτό απο άβραστα σέσκουλα θεράπευαν την πυτιρίδα, την κασσίδα και τις ψείρες. Επιπλέον, πίνανε το ζωμό από τα βραστά σέσκουλα μαζί με λίγο λάδι καθώς θεωρείτω καθαρκτικός...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25014
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο