Πράσινη σαλάτα με ελαφριά σως μαγιονέζας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 1 ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
  • 10-15 ντοματίνια
  • 3 αυγά βραστά
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σως

  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 50ml ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα αυγά και τα καθαρίζουμε αφού κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση. Έπειτα πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα.
  2. Χτυπάμε με μιξερακι του καφέ τα υλικά για τη σως. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τη πράσινη σαλάτα με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., τα μισά ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη σως. Από πάνω προσθέτουμε τα αυγά και μερικά ντοματίνια ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 31450 Εμφανίσεις σήμερα: 6