Iceberg σαλάτα με ρόδι και καρύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μαρούλι iceberg μεγάλο
  • ½ ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
  • ½ ρόδι (οι σπόροι του)
  • ½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Θέλουμε να έχουν παχύρευστη μορφή.
  2. Σε μεγάλη μπασίνα κόβουμε το iceberg και το μαρούλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Η σαλάτα iceberg έχει τραγανή υφή, ανάλαφρη και δροσιστική γεύση. Το iceberg έχει πολύ λίγες θερμίδες (10/μερίδα), αλλά είναι λιγότερο θρεπτικό από το μαρούλι. Ακόμη κι έτσι όμως, έχει να προσφέρει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 14414 Εμφανίσεις σήμερα: 15