Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με ανθότυρο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες σφιχτές, ώριμες
  • 4 κομμάτια ανθότυρο, σε μέγεθος σπιρτόκουτου
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μετρίου μεγέθους
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • Προαιρετικά: Φύλλα πράσινης σαλάτας (μαρούλι, γαλλικό, σγουρή)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα, καρέ κομμάτια.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο χέρι.
  4. Ρίχνουμε σε μπολ κρεμμύδι, ελαιόλαδο, βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ή μαϊντανό, ξύδι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ώστε να ετοιμάσουμε το dressing.
  5. Στρώνουμε σε πιατέλα τα φύλλα πράσινης σαλάτας (προαιρετικά), τοποθετούμε από επάνω τα κομμάτια ντομάτας και περιχύνουμε με το dressing.
  6. Τοποθετούμε το ανθότυρο περιμετρικά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2624 Εμφανίσεις σήμερα: 2