Πουρές αγκινάρας νηστίσιμος

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αγκινάρες (αφού καθαριστούν)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμοΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.).
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις αγκινάρες να βράσουν μαζί με νερό, το μισό χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν μαλακώσει η καρδιά, τις στραγγίζουμε.
  4. Τις περνάμε από μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, εν συνεχεία προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  5. Είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο συνοδευτικό για κρέατα, ψάρια αλλά και κυνήγια.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες, κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1606 Εμφανίσεις σήμερα: 0