Πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 πρέζες κόλιανδρο σε σκόνη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1½ φλιτζ. μαϊντανό (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε νερό με τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), το σκόρδο, το μισό μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, η σως πρέπει να έχει αρκετή ένταση στη γεύση.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9789 Εμφανίσεις σήμερα: 53