Πλιγούρι λεμονάτο με λουίζα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 150γρ. πλιγούρι (βιολογικό κατά προτίμηση)
  • 250ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
  • 8-10 φύλλα λουίζας αποξηραμένης
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 15γρ. βολίτες αποξηραμένοι
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε ζεστό νερό τους βολίτες για περίπου 20 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν ελαφρά προσθέτουμε το πλιγούρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ίσα-ίσα να πάρει λάδι παντού.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το πλιγούρι απορροφήσει τα υγρά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τους βολίτες αφού τους ψιλοκόψουμε και τρίβουμε τη λουίζα με τα χέρια. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το πλιγούρι σε δίσκο που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτό κρέατα ή να το απολαύσουμε σαν δροσερή σαλάτα.

Αυτό το ήξερες

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...
Η λουίζα θεωρείται φυτό τονωτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιόδους δίαιτας καθώς πιστεύται οτι βοηθάει κατά της κατακράτησης υγρών και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αναδύει ένα άρωμα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8138 Εμφανίσεις σήμερα: 5