Πηλιωρήτικο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6-7 πατάτες βραστές
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης βραστά
  • 3 αυγά βραστά
  • 600ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 1 φλιτζ. ένταμ τριμμένο
  • αλάτι
  • 1 κοφτή κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • πιπέρι
ioanna
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις στρώνουμε σε πυρέξ. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα αυγά στα 6. Προσθέτουμε τα αυγά και τα λουκάνικα στο πυρέξ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.
  2. Από πάνω προσθέτουμε τα τυριά. Κλείνουμε με το καπάκι το πυρέξ, αν υπάρχει. Διαφορετικά, κλείνουμε πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο πάνω κάτω για 40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 21965 Εμφανίσεις σήμερα: 2