Πικάντικο ελαιόλαδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  3. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά μας σε ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Χρησιμοποιούμε αυτό το ελαιόλαδο για να ετοιμάσουμε πικάντικα πιάτα. Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2925 Εμφανίσεις σήμερα: 0