Χοχλιοί γιαχνί
Υλικά συνταγής
- 50 χοχλιοίΈτσι ονομάζονται στην Κρήτη τα σαλιγκάρια. Στο νησί είναι από τους αγαπημένους μεζέδες.
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας (αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό)
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
- ½ φλιτζ. ελαιολάδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 γαρύφαλλα
- 1 κανέλα (ξύλο) ή ⅓ κ.γ. σκόνη
- 4 σπυριά μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Κρήτη (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τους χοχλιούς, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
- Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου σαράντα πέντε λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε κι άλλο την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά ακόμη ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια.
- Σερβίρουμε τους χοχλιούς μας ζεστούς.
Γενικά
Κρήτη
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή για να μην πετάξετε τις φακές που σας περίσσεψαν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6717
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο