Χοχλιοί γιαχνί

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 50 χοχλιοίΈτσι ονομάζονται στην Κρήτη τα σαλιγκάρια. Στο νησί είναι από τους αγαπημένους μεζέδες.
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας (αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό)
  • ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζ. ελαιολάδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κανέλα (ξύλο) ή ⅓ κ.γ. σκόνη
  • 4 σπυριά μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Κρήτη (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τους χοχλιούς, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου σαράντα πέντε λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε κι άλλο την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά ακόμη ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια.
  3. Σερβίρουμε τους χοχλιούς μας ζεστούς.
Γενικά
Κρήτη

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή για να μην πετάξετε τις φακές που σας περίσσεψαν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3604 Εμφανίσεις σήμερα: 0