Πικάντικη σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ⅓ από ένα μικρό λάχανο
  • 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κλωναράκι σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές, το σέλινο και το καρότο, όπως περιγράφεται στα υλικά της συνταγής.
  2. Κόβουμε λεπτό το λάχανο με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή σε κιθάρα.
  3. Αφού κόψουμε το λάχανο, το τρίβουμε με αλάτι και ξύδι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία. Έρευνες έχουν δείξει...
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πικάντικη στο ψυγείο για 15 μέρες, περίπου, κάνουμε την εξής διαδικασία: αφού κόψουμε το λάχανο το αλατίζουμε τόσο όσο μας αρέσει για την σαλάτα, προσθέτουμε ξύδι και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 24238 Εμφανίσεις σήμερα: 13