Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Πικάντικη σαλάτα
Υλικά συνταγής
- ⅓ από ένα μικρό λάχανο
- 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κλωναράκι σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- ⅓ φλιτζ. ξύδι λευκό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές, το σέλινο και το καρότο, όπως περιγράφεται στα υλικά της συνταγής.
- Κόβουμε λεπτό το λάχανο με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή σε κιθάρα.
- Αφού κόψουμε το λάχανο, το τρίβουμε με αλάτι και ξύδι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πικάντικη στο ψυγείο για 15 μέρες, περίπου, κάνουμε την εξής διαδικασία: αφού κόψουμε το λάχανο το αλατίζουμε τόσο όσο μας αρέσει για την σαλάτα, προσθέτουμε ξύδι και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 60099
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο