Πιατέλα με λαχανικά και ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 15 ντοματίνια
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

για το ντιπ

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ντιπ: σε μπρίκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις σκελίδες του σκόρδου (δεν το καίμε) και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε μπολάκι και προσθέτουμε το λάδι χωρίς τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα κόβουμε τα λαχανικά.
  3. Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε τα λαχανικά μαζί με το ντιπ.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6286 Εμφανίσεις σήμερα: 1