Λουκάνικα ριγανάτα και καραμανλίδικα πολύχρωμα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα ριγανάτα κομμένα σε φέτες
  • 2 λουκάνικα καραμανλίδικα κομμένο σε φέτες
  • 4 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες φρέσκες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι νερό
  • ⅓ φλιτζ. δυόσμος (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά και να πάρουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το δυόσμο. Σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2983 Εμφανίσεις σήμερα: 0