Λουκάνικα ριγανάτα και καραμανλίδικα πολύχρωμα
Υλικά συνταγής
- 2 λουκάνικα ριγανάτα κομμένα σε φέτες
- 2 λουκάνικα καραμανλίδικα κομμένο σε φέτες
- 4 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες φρέσκες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι νερό
- ⅓ φλιτζ. δυόσμος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε φέτες.
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά και να πάρουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το δυόσμο. Σερβίρουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12203
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο