Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Μπρουσκέτες με αβοκάντο, σολομό και τόνο
Υλικά συνταγής
- μπαγκέτα ή ψωμάκι ελαφρώς φρυγανισμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
- 1 κ.γ. ξύδι λευκό
- ½ κ.γ. δυόσμος ξερός
- 1 κονσέρβα τόνος σε νερό
- 50γρ. σολομός καπνιστός
για τη σως
- 1 αβοκάντο ώριμο (η σάρκα του)
- 50γρ. ανθότυρο (ή κάποιο μαλακό άσπρο τυρί)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- λίγο χυμό λεμονιού (1 κ.σ.)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως (αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. , ανθότυρο, ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι) και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε σε καρέ τη ντομάτα και την αρωματίζουμε με το δυόσμο και το ξύδι.
- Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και το κόβουμε σε φέτες/μερίδες.
- Απλώνουμε στο ψωμί τη σως με το αβοκάντο. Τοποθετούμε ένα κ.γ. από τη ντομάτα και στο τέλος, προσθέτουμε το ψάρι της αρεσκείας μας, σολομό ή τόνο. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8496
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο