Μπρουσκέτες με αβοκάντο, σολομό και τόνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • μπαγκέτα ή ψωμάκι ελαφρώς φρυγανισμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • 1 κ.γ. ξύδι λευκό
  • ½ κ.γ. δυόσμος ξερός
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό
  • 50γρ. σολομός καπνιστός

για τη σως

  • 1 αβοκάντο ώριμο (η σάρκα του)
  • 50γρ. ανθότυρο (ή κάποιο μαλακό άσπρο τυρί)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • λίγο χυμό λεμονιού (1 κ.σ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως (αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. , ανθότυρο, ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι) και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Κόβουμε σε καρέ τη ντομάτα και την αρωματίζουμε με το δυόσμο και το ξύδι.
  3. Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και το κόβουμε σε φέτες/μερίδες.
  4. Απλώνουμε στο ψωμί τη σως με το αβοκάντο. Τοποθετούμε ένα κ.γ. από τη ντομάτα και στο τέλος, προσθέτουμε το ψάρι της αρεσκείας μας, σολομό ή τόνο. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3787 Εμφανίσεις σήμερα: 0