Ελαφριές τορτίγιες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 τορτίγιες
  • 1 μικρή ρίζα μαρούλι ψιλοκομμένη
  • 150γρ. ανθότυρο σε λεπτές φέτες
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • ½ αγγούρι κομμένο με πίλερ
  • 8 κ.σ. ελιές πράσινες ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ζάρια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά τις τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα.. Μοιράζουμε το μαρούλι, το ανθότυρο τα αγγουράκια (τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. και φρέσκα), την ντομάτα και τις πιπεριές. Βάζουμε μια κουταλιά ελιές σε κάθε τορτίγια. Τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε τορτίγια. Πιέζουμε τα υλικά ενώ γυρίζουμε τις τορτίγιες. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μαρούλι, το κατεξοχήν συστατικό για σαλάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο βοηθά στη διαδικασία της ούρησης. Περιέχει σίδηρο και μαγνήσιο. 
Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12311 Εμφανίσεις σήμερα: 1