Μακαρονάδα με ροζ σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 5 λίτρα νερό ή ζωμό
  • αλάτι

για τη σάλτσα

  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε 4 κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
  2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας όμως ½ ποτήρι (4-5 κουταλιές της σούπας) από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  3. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μόλις δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το νερό που έχουμε κρατήσει στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 17363 Εμφανίσεις σήμερα: 20