Πένες με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πένες
  • 300γρ. μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
  • 20 τοματίνια
  • 3 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά ανάλογα με το χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία.
  2. Κρατάμε μια κούπα νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια ολόκληρα με λίγο αλάτι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Βγάζουμε τα τοματίνια στην άκρη και προσθέτουμε στο τηγάνι το πέστο και το αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε. Μετά από 3 λεπτά, ρίχνουμε τις πένες, τα τοματίνια και τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5746 Εμφανίσεις σήμερα: 1