Πένες με χωριάτικη σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. πένες
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη ζύμη

  • 400γρ. χυμός ντομάτας (φρέσκια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. λευκό ή κοκκινο κρασί
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 200γρ. τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. ή λευκό τυρί
  • 2 κ.σ. κοφτές κάπαρη
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά για 4 λεπτά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC..
  3.  Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κάπαρη και το τυρί.
  4. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τις πένες και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  6. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε προσθέτωντας κάπαρη σε κάθε πιάτο.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Η κάπαρη είναι πολυετής θάμνος και ανθίζει το καλοκαίρι. Φύεται τόσο σε παραθαλάσσια μέρη όσο και σε βουνά. Η καλλιέργεια της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μεσογειακές χώρες. Τα μικρά μπουμπούκια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5000 Εμφανίσεις σήμερα: 1