Σπαγγέτι με σάλτσα ναπολιτάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (γι' αυτή τη συνταγή προτιμήστε ντομάτα κονκασέ)
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 90γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους (περίπου ¾ φλιτζ.)
  • 90γρ. παρμεζάνα τριμμένη (περίπου ¾ φλιτζ.)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε.
  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  3. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. και την παρμεζάνα.
  4. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  6. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Δε σπάμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε τα ζυμαρικά να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών .

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6973 Εμφανίσεις σήμερα: 1