Πατάτες α λα κρεμ με μπεϊκον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.1 (29 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 10 λεπτές φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας για την επικάλυψη
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Τις απλώνουμε στο ταψί μας έτσι ώστε να καλύπτει στην άκρη η μια την άλλη. Εναλλακτικά τις βράζουμε και τις κόβουμε σε πιο παχές φέτες. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και προσθέτουμε την γραβιέρα.
  3. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς το μπέικον να βγάλει τα αρώματα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ίσα ίσα να ζεσταθεί.
  4. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με την κρέμα γάλακτος και το μπέικον τις πατάτες. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με σκληρό τυρί και διασκορπίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η επιφάνεια τους.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε να γίνουν πιο γρήγορα οι πατάτες, βράστε τες πρώτα και έπειτα απλώστε τες σε ταψί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 83167 Εμφανίσεις σήμερα: 2