Παρφέ φράουλας με μπισκότα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φράουλες
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 400ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • μπισκότα τύπου digestive για το σερβίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε ένα ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσει. Πλένουμε και πολτοποιούμε τα 340γρ. φράουλες. Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη (όπως όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα) αλλά να μην πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το μείγμα. Περίπου 5 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Αδειάζουμε το μείγμα στο παγωμένο σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
  3. Για να σερβίρουμε πλένουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες. Σπάμε μέσα σε ποτηράκια τα μπισκότα και προσθέτουμε από πάνω μπάλες παρφέ φράουλας. Γαρνίρουμε με τις φρεσκοκομμένες φράουλες.

Αυτό το ήξερες

Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2861 Εμφανίσεις σήμερα: 2