Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Παγωτό μόκα
Υλικά συνταγής
- 6 κρόκοι αυγών
- 300ml γάλα
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 600ml δυνατός καφές
- 1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
- 120γρ. ζάχαρη
- 1 «φασόλι» βανίλιας ή 1 βανίλια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και βγάζουμε όταν αρχίσει να πήζει.
- Χτυπάμε με το μίξερ ή σε μπλέντερ και τοποθετούμε σε φόρμα ή ταψί. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε το παγωτό περίπου 20 λεπτά πριν να το σερβίρουμε για να μαλακώσει.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το παγωτό αυτό πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε τρεις μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6148
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο